Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az első kiküldetésben nyújtott példamutató teljesítményért a hargitafürdői önkéntes tűzoltókat elismerő oklevéllel jutalmazták. További felszerelést is kaptak

 

A csíkszeredai városháza elismerő oklevéllel jutalmazta a hargitafürdői önkéntes tűzoltókat az első küldetésben nyújtott példamutató teljesítményükért, továbbá a jövőbeni missziók hatékonyságának biztosítása érdekében további felszerelést biztosítottak a csapatnak. A helyszíni szemle során a tűzoltószertár terveit is ismertették.

Idén január 14-én szándékosan okozott tűz miatt csaptak fel a lángok egy hargitafürdői panellakásban. Csutak László önkéntes tűzoltó először megpróbálta megfékezni a lángokat, majd riasztotta kollégáit, akik az oltási munkálatok nagy részét közösen végezték, mígnem a hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Ez volt az első alkalom, hogy Csutak Lászlót és önkéntesekből álló csapatát Tófalvi Ernő vezetésével misszióba hívták. Munkájukért köszönete jeléül Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester a mai napon sajtótájékoztatón oklevelet adott át nekik.

A városháza az oklevelek mellett további támogatást is nyújtott: nyolc ürítőtömlőt, egy sűrített levegős légzőkészüléket és egy állítható ürítőcsövet hozzávetőleg 8000 lej értékben. Idén további tömlők, elosztók, csőállványok, létrák, kéziszerszámok, egyenruhák, védőfelszerelések és igazolványok beszerzésére különített el forrást az önkormányzat.

A hargitafürdői önkéntes szolgálat már fel van szerelve tűzoltóautóval, ezért fontos, hogy az üdülőhelyen tűzoltószertárat építsenek ennek tárolására. A későbbi igényekre reagálva azonban az önkormányzat egy többfunkciós épület építése mellett döntött: a tervezett, pincéből és földszintből álló épületben orvosi rendelő, gyógyszertár, nyilvános illemhely, irodahelyiségek, a tűzoltóság kiszolgálására kialakítandó helyiségek mellett. A teljes beépített terület 318 négyzetméter, hasznos területe a két szinten 522 négyzetméter. A terveket az Aedna Kft. készítette, a kivitelezés közbeszerzése folyamatban van. Az önkormányzatnak még idén alá kell írnia a kivitelezési szerződést.

A 198/2022-es számú önkormányzati határozattal elfogadott megvalósíthatósági tanulmány a projekt összköltségét 4,65 millió lejre becsüli.

  • információk és fotó Csíkszereda VárosházaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.