Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Házkutatások Hargita és további három megyében

 

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Marosvásárhelyi Területi Szolgálatának ügyészei és a Szervezett Bűnözés Elleni Brigád marosvásárhelyi osztályának rendőrei 15 helyszínen tartottak házkutatást maros, Bihar, Kovászna, Hargita megyékben, az adócsalás és valótlan iratok használata bűncselekményének elkövetése céljából létrehozott bűnözői csoport felszámolása érdekében.

Az ügyben magalapozott a gyanú, hogy 2014.03.11- 2016.03.04 közötti időszakban a SC M.R. Kft három fantomcégen keresztül 59 esetben importáltak dömping adónak alávetett termékeket, másfajta árunak tüntetve fel az importált holmit, azzal a céllal, hogy elkerüljék a dömpingadó és az áfa kifizetését.

Ugyanebben az időszakban a fent megnevezett cég fiktív kereskedelmi tevékenységet könyvelt el ugyancsak fantomcégeken keresztül a számviteli és más jogi dokumentumokban 48 olyan számlát bejelentve, amelyeknek nem volt tényleges költsége, amelyek nem tényleges kereskedelmi ügyletekről szóltak, azzal a céllal, hogy elkerüljék az áfa és az adó kifizetését.

Az okozott kár 10 millió lej.

A DIICOT marosvásárhelyi székhelyére 13 személyt kísértek be kihallgatásra.

Az akcióban részt vett a román rendőrség különleges ügyek osztálya, valamint a Kovászna, Hargita és Bihar megyei szervezett bűnözés elleni osztály rendőrei, illetve a Maros és Hargita megyei rendőr-felügyelőségek rendőrei.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.