Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Percheziţii domiciliare la doi suspecţi de comiterea unor delicte silvice

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

La data de 14.01.2016, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Postului de Poliţie Cozmeni i-au identificat pe B.G. de 47 de ani și C.L. de 19 ani, ambii din localitate, suspectaţi că au tăiat ilicit mai mulți arbori de pe un teren aflat în administrarea unei persoane juridice.

Din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că primul dintre cei doi a tăiat 15 arbori, iar al doilea 8 arbori de esenţă răşinoase, din care a rezultat volumul total de 2,276 mc, în valoare de 261,74 de lei, situaţie în care materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancționaţi contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de câte 2.000 lei.

În aceeaşi zi, în urma exploatării unor date şi indicii cu valoare operativă, obţinute anterior prin activităţile de cercetare şi investigaţie desfăşurate pe linie silvică, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Toplița şi cei ai Postului de Poliție Tulgheș, cu sprijinul jandarmilor Detașamentului 5 Jandarmi Toplița și al specialiştilor Ocolului Silvic Tulgheș, au efectuat 2 percheziții la domiciliile a doi localnici, C.N. şi T.D., de la care au fost ridicate în vederea confiscării cantităţile de 1,67 mc şi 1,57 mc lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, de provenienţă ilicită.

Tot cu această ocazie, de la D.T., un alt localnic, a fost ridicată cantitatea de 1,36 mc lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, materialul lemnos fiind predat de cel în cauză.

În acest caz sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, pentru care vor fi propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

Sursa: IPJ Harghita
Un comentariu la “Percheziţii domiciliare la doi suspecţi de comiterea unor delicte silvice

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.