Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

PERICOL controlat în Harghita! Se monitorizează cursurile de apă, acolo unde există sloiuri de gheaţă

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Autorităţile harghitene monitorizează mai multe cursuri de apă din judeţ, unde există pericolul blocării albiei cu sloiuri de gheaţă, după ce în ultimele zile s-au semnalat astfel de probleme în câteva zone ale judeţului 

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a declarat joi că se monitorizează continuu apariţia acestor fenomene, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi cei ai comitetelor locale sunt pregătiţi să intervină.

”Se monitorizează continuu apariţia acestor fenomene, iar primarii, ca preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, au fost atenţionaţi asupra obligativităţii de a anunţa orice problemă care constituie situaţie de urgenţă, la Centrul Operaţional ISU. În perioada următoare se anunţă ninsori şi vreme rece, deci această monitorizare se impune cu precădere”, a declarat prefectul Harghitei.

Acesta a precizat că, în ultimele zile, din cauza precipitaţiilor abundente şi a încălzirii vremii s-au blocat temporar cu sloiuri de gheaţă albiile unor pâraie şi râuri din judeţ, probleme fiind înregistrate în Vârşag, Bilbor, Tulgheş, Corbu şi Topliţa.

Reprezentanţii ISU şi cei ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit cu utilaje proprii pentru deblocarea cursurilor de apă, iar acolo unde nu s-a reuşit, sloiurile au fost detonate.

O astfel de problemă s-a înregistrat în comuna Tulgheş, pe râul Bistricioara, a căruia albie a fost blocată de sloiuri de gheaţă, iar primarul împreună cu cetăţenii au reuşit degajarea cursului de apă folosind mijloace mecanice.

„A ieşit puţin din matcă şi erau în pericol vreo zece gospodării, dar am reuşit cu cetăţenii să deblocăm şi acum am intrat într-o etapă de normalitate. Am instituit pază şi monitorizăm permanent situaţia şi suntem pregătiţi să intervenim, dacă va fi cazul”, a declarat pentru AGERPRES, primarul din Tulgheş, Marcel Vancu.

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.