Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita és Brassó megyei kórházak vezetőségében levő személyek ellen folyik bűnügyi nyomozás

Illusztráció

 

A Brassó területi szolgálat korrupcióellenes ügyészei in rem nyomozást folytatnak azzal kapcsolatban, hogy több köztisztviselő megvesztegetést fogadott el, megvesztegetést alkalmazott, visszaélt a befolyásával, befolyás megvásárolt, hivatali visszaélést követett el őket meg nem illető haszonra téve szert és további, korrupcióhoz kapcsolódó bűntettet követett el.

Az ügy olyan, Brassó és Hargita megyei kórházak vezetőségében levő személyek által odaítélt szerződésekről szól, amelyek által az érintett egységek túlértékelt orvosi eszközöket és termékeket vásároltak, amelyek egy része nem felelt meg az előírásoknak, másokra pedig nem is volt szükség.

A közpénzből fizetett preferenciális szerződések odaítélése érdekében a szóban forgó kórházak látszat eljárásokat szerveztek, amelyek révén egy bizonyos céget jelöltek ki nyertesnek.

Cserébe a kórházak vezetőségének tagjai és/vagy felmenő és befolyásoló személyek pénzösszegeket kaptak volna a cég törvényes képviselőjétől.

A kutatás kiderítette, hogy a csaló tevékenységre feltételezhetően 2019 és 2020-ban került sor, a kórházaknak okozott kár 1.669.234 lejre becsülhető, a cég képviselője által adott/ígért pénzösszegek pedig 5.000 és 89.000 euró között váltakozott.

A jelen ügyben végrehajtott eljárási cselekmények kapcsán a DNA kijelenti, hogy amennyiben a körülmények megengedik, további részleteket közölnek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.