Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Azoknak a jogi személyeknek, akik 2022-ben a mikrovállalkozások jövedelme után adózók voltak, NEM kell kiegészítő nyilatkozatot benyújtaniuk

 

Az Országos Adóhivatal (ANAF) közleményében pontosítja, hogy azok a jogi személyek, amelyek 2022-ben a mikrovállalkozások jövedelme után adózók voltak, és 2023-ban megfeleltek a törvényben meghatározott feltételeknek, hogy ugyanezt a rendszert alkalmazzák, NEM kötelesek kiegészítő nyilatkozat benyújtani az adóhatósághoz (700-as, vagy adott esetben 010-es nyomtatvány), mivel ebben a helyzetben az adóbejegyzési nyilatkozatban szereplő adatok nem változnak.

„Pontosítjuk, hogy a Pénzügyi Törvénykönyv 227/2015-ös, utólag kiegészített és módosított törvénye 88-as cikk (1)-es bekezdés előírásainak értelmében az adózóknak nyilatkozattételi kötelezettségük van az adóbejegyzési nyilatkozatban szereplő adatok utólagos változása esetén” – írja az ANAF.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.