Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 100 Hargita megyei katonai tűzoltó teljesített szolgálatot a május 1-jei minivakációban

 

Így az elmúlt négy napban (2023.04.28-05.01.) 35 rendkívüli helyzetet regisztráltak. A tűzoltók által irányított küldetések többsége a szakképzett elsősegélynyújtás ügyében zajlott, 32 személynek nyújtott egészségügyi segítséget a SMURD személyzete. Tegnap, május 1-jén a fenyédi lázon 4-5 méter magasból lezuhant egy sárkányrepülős és gerincsérülést szenvedett. A sérültet a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították szakorvosi ellátás érdekében.

A tűzoltók 3 tűzesethez szálltak ki, ebből két beavatkozás ellenőrizetlen égés miatt volt Gyergyóvárhegyen és Bélborban, ahol száraz növényzet égett, mintegy 1,5 hektáron.

A Hargita megyei katonai tűzoltók ugyanakkor konkrét intézkedésekről gondoskodtak az esetleges veszélyhelyzetek megelőzésére az április 29-én, szombaton lejátszott FK Csíkszereda és az AFC Unirea 04 Slobozia labdarúgó-mérkőzésen.

A referencia időszakban 8 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Homoródszentmárton, Székelyudvarhely, Székelyvarság és Borzont lakóinak.

A Hargita megyei tűzoltók a hét minden napján, a nap minden órájában készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelése érdekében, valamint elsősegélyt nyújtani az erre rászoruló személyeknek.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.