Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 140 házkutatás Hargita megyében és más megyékben egy összetett ügyben. Erdészeti székhelyeket is érint az ügy

 

 

Szeptember 28-án, szerdán 146 házkutatási parancsot hajt végre a román rendőrség Bukarest (1), valamint Fehér (2), Bákó (1), Bihar (1), Beszterce-Naszód (1), Kolozs (2), Konstanca (33), Dolj (1), Hargita (1), Iasi (4), Ialomița (1), Ilfov (1), Maros (1), Neamț (4), Olt (1), Suceava (85 ) és Teleorman (6) megyékben, egyes cégek székhelyén (39) és munkapontjain (57), de olyan magánszemélyek (33) otthonában is, akik a bűncselekményben érintettek a gyanú szerint.

Néhány erdőkerület (17) telephelyén is tartanak házkutatást.

Ezzel egyidejűleg 16 gazdasági ellenőrzést is végrehajtanak cégek raktáraiban és munkapontjain, és 61 esetben iratbegyűjtési rendeletet is végrehajtanak a bűncselekményben részes személyeknél.

Megállapították, hogy két Suceava megyében létrehozott csoport 20 kereskedelmi társaságot irányítana, amelyek fő tevékenységi köre az erdészeti tevékenységhez kötődik és ezeken a cégeken keresztül 2019-től mostanáig állítólag különféle illegális műveleteket végeztek az erdőgazdálkodás területén.

Az akcióban a gazdasági rendőrség, a közrendészet, a bűnügyi szakértői intézet rendőrei, közrendvédelmi, bűnügyi rendőrök vesznek részt a fent említett megyék rendőrségeiről.

Az ellenőrzési tevékenységek az Adócsalás Elleni Igazgatóság és az Erdőőrség, valamint a Romsilva munkatársival együtt történnek.

Az akciót a Vlad Tepes Különleges Bevetési Csendőr Dandár, valamint a Belügyminisztérium Légi Felügyelősége támogatja.

Forrás: IGPR
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.