Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 15 millió euró a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökségen (AFIR) keresztül, termelői csoportok létrehozására

 

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) meghirdeti a Nemzeti Vidékfejlesztési Program 2014 – 2020 „Termelői csoportok létrehozása az agrárszektorban” 9.1-es alintézkedés pályázati kiírásának elindítását. A pályázati ülésszakra 2022. július 18- október 18 között kerül sor.

A pályázatok finanszírozására ebben az ülésszakban rendelkezésre álló pénzügyi keretösszeg 15 356 515 euró.

A 9.1 alintézkedésen keresztül azok az agrárágazati termelői csoportok nyerhetnek támogatást, amelyeket a támogatás igénylése előtt a Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalosan elismert a hatályos nemzeti jogszabályok előírásai szerint. Azok a termelői csoportok is jogosultak, amelyek a 9.1 alintézkedés által támogatott termék/termékcsoport elismerésében részesültek. Ebben az esetben a 9.1. alintézkedés által támogatott mezőgazdasági termékekre/termékcsoportokra az értékesített termelés értéke (VPC) alapján nyújtanak támogatást.

Támogatható minden, az agrárágazatban termelői csoportok létrehozásából és működéséből származó, az üzleti tervben rögzített, a javasolt célok eléréséhez szükséges kiadás.

Az odaítélt állami támogatás 100%-ban vissza nem térítendő, és nem haladhatja meg a forgalomba hozott termelés értékének (VPC) 10%-át az elismerést követő első 5 évben. A maximálisan odaítélt összeg 100 000 euró/év, degresszív átalánytámogatás formájában, éves részletekben, az elismeréstől számított legfeljebb 5 évig, az alábbiak szerint fizetendő: I. év – 10%, II. – 8%, III. év – 6%, IV. év – 5%, V. év – 4%.

A támogatási kérelmek benyújtása a Pályázati Útmutatóban meghatározottak szerint online, a www.afir.info oldalon történik, 2022 július 18-án 9:00 órától.

A mezőgazdasági ágazatban termelői csoportok létrehozására irányuló projektek esetében a minimális kiválasztási küszöb 10 pont.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.