Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 20 sürgősségi esetet kezeltek a Hargita megyei katonai tűzoltók

 

Az elmúlt 48 órában a Hargita megyei katonai tűzoltók több mint 20 sürgősségi beavatkozásban vettek részt. Legtöbbjük elsősegélynyújtásból állt, a SMURD személyzete 22 nehéz helyzetben lévő embernek nyújtott elsősegélyt.

Ezen kívül tegnap délután, május 25-én, a maroshévízi 2-es sz. tűzoltóegység tűzoltói valamint a salamási és maroshévízi önkéntes tűzoltók hulladéktűz oltásánál és felszámolásánál avatkoztak be Maroshévízen a Garii utcában. A küldetés tartós erőfeszítést igényelt kollégáinktól, kb. 2 óra hosszáig a lángok terjedését próbálták megakadályozni. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A gyors beavatkozásnak köszönhetően mintegy 500.000 lej értékű anyagi javakat sikerült megmenteni, a keletkezett kár 5.000 lejre becsülhető.

Ugyancsak a referenciaidőszakban 4 Ro- Alert figyelmeztetést küldtek Maroshévíz és Tusnádfürdő lakóinak, medve jelenléte miatt.

Az elmúlt időszakban nőtt a veszélyes vadállatok (medvék) jelenléte az emberi települések közelében vagy a turisták által látogatott helyeken. Ez egy olyan helyzet, amely valós idejű figyelmeztetést igényel a megcélzott területek polgárai számára a RO-ALERT rendszeren keresztül. Így a lakosságot tájékoztatják a közvetlen veszély fennállásáról, így azok megtehetik az ezekben az esetekben szükséges önvédelmi intézkedéseket.

Figyelembe véve a polgárok életét veszélyeztető események számának növekedését, a Hargita megyei “Oltul” vészhelyzeti felügyelőség részéről ez év eleje óta 52 figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a Ro-Alert rendszerben, ebből 24-et csak májusban, a medvék jelenlétét követően a Hargita megyei településeken, főként Tusnádfürdőn.

A kockázati helyzetek megelőzése érdekében az elküldött Ro-Alert üzenetekben a következőket javasoljuk: „Kerüljék a veszélyes területet! Maradjanak otthonaikban! Maradjanak távol az állatoktól, és ne próbáljanak vele képeket készíteni vagy etetni! Anélkül, hogy veszélynek tenné ki magát, védje meg a háztartásban lévő állatokat! ”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük