Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 260 köbméter törvénytelen eredetű faanyagot foglaltak le a Hargita megyei rendőrök

Megbírságoltak két kereskedelmi társaságot a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Szolgálatának keretein belül működő Erdészeti és Halászati ​​Alap Védelmi Hivatal rendőrei, a Brassói Erdőőrség erdészeti szakembereivel együttműködve.

A Hargita megyei rendőrök a Brassói Erdőőrség erdészeti szakembereivel együttműködve több mint 260 köbméter törvénytelen eredetű faanyagot foglaltak le.

„Folyó év május 8-án a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Szolgálata keretében működő Erdészeti- és Halászatialap Védelmi Hivatal rendőrei a Brassói Erdőőrség erdészeti szakembereivel együttműködve felfedezett egy parajdi fafeldolgozó céget, amely több mint 22 köbméter törvényes eredet nélküli rönkfát szállított. Emiatt a kereskedelmi társaságot 5000 lejes pénzbírsággal sújtották, és elrendelték a mintegy 6000 lej értékű fa teljes mennyiségének elkobzását.

Május 10-én ugyanaz a rendőrökből és erdészeti szakemberekből álló csapat fedezte fel, hogy egy zetelaki cég csaknem 240 köbméter, törvényes eredet nélküli tűzifát szállított és vételezett be. A gazdasági szereplőt 20 ezer lejes pénzbírsággal sújtották, és elrendelték a fa teljes mennyiségének elkobzását” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is ellenőrzi a faanyag kiaknázása és kereskedelmi forgalomba hozatala területén elkövetett jogellenes cselekményeket, azok megelőzése és leküzdése érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.