Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 38.000 lej Hargita megyének a Kormány tartalékalapjából

A kormány több mint 1 milliárd lejt különített el a tartalékalapból helyi projektekre, az összeg egy része fedezi a megyei tanácsok által fizetett szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások költségeit – jelenti be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium által megfogalmazott és a kormány által elfogadott javaslat szerint az egymilliárd lej feletti összegből 177 159 000 lejt osztottak ki a megyei tanácsoknak, és főként a szociális segélyezéssel és gyermekvédelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos költségek fedezésére szolgálnak.

„A felelősséget a megyei önkormányzatokra bízta az állam. Úgy tartjuk helyesnek, ha a felelősség mellett a szükséges pénzügyi erőforrást is biztosítja a központi hatóság. A ma elfogadott javaslat erről gondoskodik” – hangsúlyozta Cseke Attila.

2514 romániai község 614.876.000 lej összegű finanszírozást kap, 194 város 95.588.000 lejt, további 123.346.000 lejt pedig 48 megyei jogú város kapott.

Hargita megye 38.238 lejt kapott a Kormány tartalékalapjából. Ebből 4.897 lej a Hargita Megyei Tanácshoz kerül, a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások költségeinek fedezésére, illetve egyéb sürgős kiadásokra.

Az alapok fedezik a helyi önkormányzatok finanszírozási igényeit, költségvetésüktől és szükségleteiktől függően.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük