Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 1.000 Hargita megyei diák tanul online módban a Covid 19 megbetegedések miatt

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által közölt legfrissebb adatok szerint 61 osztály tevékenysége van felfüggesztve megyeszerte a Covid-19 megbetegedések és az infrastruktúra miatt.

Konkrétan 1449 diák ezekből az osztályokból tanul online módban.

Két oktatási egység, összesen 771 tanulóval, váltott a 3-as forgatókönyvre, a pozitívnak minősülő pedagógusok és diákok száma eredményeként. Egy másik iskolai struktúra két csoportja, 32 gyerek, is online működik, a többi esetben több oktatási egység egy-egy osztályáról van szó, akik online módban tanulnak. Ugyancsak online tanulnak a csíkszeredai Venczel József Középiskola diákjai, mert az épület felújítás alatt áll.

“Jelenleg 10 tanuló, 16 tanár, segédtanár és egy alkalmazott van a nem oktató személyzetből, akiknek pozitív lett a COVID-19 tesztje. A megyei tanfelügyelőség napi szinten figyelemmel kíséri az aktív eseteket, és kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel. Arra is kértük az iskolák igazgatóit, hogy szigorúan tartsák be a Tanügyi és az Egészségügyi Minisztérium közös rendeletét, de a hatályos jogszabályokat is ”- mondta Cristinel Glodeanu tanfelügyelő-helyettes.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség arról is tájékoztat, hogy a megye 4033 tanárából 1966-ot regisztráltak az oltási platformon, 846-at oltottak be, és 825-et ütemeztek be.

A kisegítő oktató személyzetet tekintve az ebbe a kategóriába tartozó 454 ember közül 242 regisztrálta magát a platformon, 104-et oltottak be és 103-at ütemeztek be. Emellett az összesen 1074 alkalmazottból, akik nem oktatói állományt képeznek, 382-en regisztrálták magukat a platformra, 121-et immunizáltak és 140-et ütemeztek.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük