Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint egymillió védőmaszk érkezett Erdélybe a magyar kormány támogatásával

 

 

 

 

 

Újabb 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe a magyar kormány támogatásával – közölte az RMDSZ szerdán. Az RMDSZ közleménye szerint a járványhelyzet súlyosbodására való tekintettel, a Chi Fu Investment Group elnöke, Frank Liu jóvoltából és a Magyar Kormány közreműködésével újabb, közel 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe.

Az 1,2 millió sebészeti maszkból ezúttal is a Szent Ferenc Alapítvány munkatársai és a gondozásukban lévő gyermekek, a Caritas Alapítvány és a Diakónia Alapítvány munkatársai, valamint 16 erdélyi megye iskolái, idősotthonai, egészségügyi intézményei és egyházai részesülnek.

Az RMDSZ köszönetét fejezte ki Frank Liu adományozónak, valamint az adomány kiszállításában közreműködő magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumnak.

A közlemény azt is megemlíti, hogy az RMDSZ kérésére tavasszal két rendben érkezett gyorssegély Magyarországról. Akkor erdélyi intézmények és szervezetek kaptak védőmaszkokat, kesztyűket, védőöltözéket és fertőtlenítőszereket.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.