Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

1800 lakos írta alá Ditróban a petíciót

 

A pap által mobilizált helyiek követelik a Srí-Lanka-i pékek orvosi és személyes adatainak hozzáférését és szakmai képzettségük igazolását.

1800 ditrói lakos kéri a polgármesteri hivatalon iktatott petícióban, hogy ne alkalmazzanak külföldi munkaerőt a településen, míg a helyi munkanélküliségi ráta meghaladja a 2%-ot, és mutassák meg nekik a helyi pékségben alkalmazott két pék szakképzettségét igazoló iratokat, illetve orvosi igazolást, írja a romania.europalibera.org

A petíciót a polgármesterhez, a helyi tanácshoz és a pékség tulajdonosaihoz juttatta el néhány helyi lakos és a pap.

Ugyanakkor a petícióban azt is kérik a ditrói pékség tulajdonosaitól, hogy kérjenek bocsánatot a község lakóitól, a község jó hírnevének megsértése miatt, de a paptól is, aki közvetítő szerepet vállalt az ügyben a hívek kérésére.

Felkérjük a munkáltatót, hogy fontolja meg és tartsa tiszteletben elsősorban Ditró lakosságának békéjét, önbecsülését és közérdekeit, vallási szokásait és hagyományait. Támogassák a munkavállalói szakszervezet létrehozását a községben. Kártalanítsák a megkárosított és megsértett munkavállalókat öt évre visszamenőleg, fizessék ki az éves pihenőszabadságokat, a törvény szerint fizessék ki a túlórákat, tartsanak belső ellenőrzést a ledolgozott munkaórákkal kapcsolatban és fizessék ki az esetleges be nem vallott munkaórákat”, mutat rá még a petíció.

A ditrói pékség ügye a közérdeklődés elé került, miután a helyi lakosok fellázadtak két sri-lankai vendégmunkás miatt.

 

 

.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük