Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

10 éves a Csíki Csobbanó

 

Tíz éve, hogy felavatták a „Csíki Csobbanó” uszodát. Az egyre rangosabb versenyeknek otthont adó sportbázis nyílt nappal ünnepli fennállásának évfordulóját. A jubileumi rendezvény bejelentése alkalmából az adminisztrátorok ma, április 27-én sajtótájékoztató keretében ismertették jövőbeli terveiket.

2013 május 1-jén avatták fel a „Csíki Csobbanó” medencét. A fő beruházó az Országos Beruházási Társaság (CNI) volt, a költségek harmadát az önkormányzat állta. A sportbázison többek között két uszoda és két (finn és infra) szauna található, amelyeket a kolozsvári ACI Cluj cég épített. Az uszoda a hivatásos sportolók és az úszni szerető közönség számára egyaránt kínál edzési lehetőségeket, valamint a diákok Kori&úszás programjának helyszíne.

A kerek évforduló alkalmával az uszodát működtető Csíki Sport és Rekreatív Kft. sajtóeseményen ismertette ma az uszoda történetét és a közeljövő célkitűzéseit, beszámolva a május 1-jei nyílt napról is.

„Minden nyáron elvégezzük a szükséges karbantartásokat. Idén azonban, tíz év után a szokásosnál nagyobb léptékű beavatkozásokat tervezünk: újrameszeljük a teljes uszodát, kicseréljük a szűrőket, felújítjuk a szaunákat és korszerűsítjük a beléptetőrendszert is. Jövőre pedig bővíteni szeretnénk a kínálatunkat gőzszauna és sószoba létrehozásával” – fogalmazott Páll Andrea, az önkormányzati cég igazgatója.

„A látogatók száma az első évek után enyhén csökkent, de mára kialakult egy rendszeresen visszatérő réteg, továbbá hetente mintegy ezer gyermek vesz részt úszásoktatáson, és mellettük öt klub további háromszáz gyermeket edz a medencéinkben. Szerveztünk már hat országos bajnokságot – köztük a tavalyi országos kadétbajnokságot, amely minden idők legnépesebb romániai úszótornája volt” – mondta el Trandafir Norbert uszodafelelős.

Még hozzátette: a Nemzetközi Úszószövetség részéről folyamatban van az uszoda akkreditálása, amely további rangos versenyek szervezésének a jogát biztosíthatja a Csíki Csobbanónak.

Nyílt nappal ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a komplexum: május 1-jén a két medencét és a szaunát az előzetesen regisztrálók 9 és 21 óra között ingyenesen használhatják az üzemeltetési szabályzatban rögzített feltételekkel. Az érdeklődők a Csíki Csobbanó Facebook oldalán regisztrálhatnak.

  • fotók: Facebook/Csíkszereda VárosházaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.