Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Együtt terveznek Pest és Hargita megye

 

Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, április 3-án, szerdán találkozott a Pest Megyei Tanácsban.

Megvitatták a két testvérmegye legfontosabb eseményeinek előkészítését. A pápa Hargita megyei látogatásához kapcsolódóan Pest megye is fontos információkat fog adni az eseményről, hogy a zarándokok részt vehessenek a pápa látogatásán és a csíksomlyói zarándoklaton.

A Hargita Megyei Kulturális Központ, mint a megyei tanács alárendelt intézménye, május 31- június 10 között szervezi meg a Hargita Megyei Napok XV. kiadását. A program brosúrája később elérhető lesz az intézmény és az esemény oldalán, valamint a Facebook oldalain.

Budapesten ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Székely Fesztivál, amelynek május 10-12 között a Millenáris Park ad otthont.

A díszvendég idén Udvarhelyszék, a kiemelt vendég Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. A szervezők garantálják a színvonalas kulturális és gasztronómiai programokat.

Mindezek mellett a két megye vezetői megállapodtak a Mária út fejlesztésének új lehetőségeiről.

Hargita Megye Tanácsának 17 élő testvérmegyei kapcsolata van, ebből 13 magyarországi megye. Pest megyével 21 éve működik élő, szoros kapcsolat, amely során számtalan civil kapcsolat is kialakult, rendszeresen meglátogatva a kulturális rendezvényeket, valamint segítve a gazdasági fejlődést is.

Borboly Csabát Pest Megye Önkormányzata decemberben Pest Megye Külkapcsolataiért Díjjal tüntette ki a Hargita megyei elöljárót.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.