Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei rendőrség és a Brassói Erdőőrség fellépése az illegális fakivágások ellen Maroshévízen

Bírságolás és elkobzás 16.000 lej értékben egy erdészeti téren működő kereskedelmi társaság ellenőrzését követően.

Idén május 18-án a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Erdészeti és Halászati ​​Védelmi Irodájának rendőrei a Brassói Erdőőrség erdészeti dolgozóival együttműködve széleskörű akciót hajtottak végre Maroshévízen az illegális fakivágások leküzdésére és az erdőalap védelmére.

E tevékenység keretében a rendőrség figyelme egy erdészeti téren tevékenykedő kereskedelmi társaságra irányult. Az elvégzett ellenőrzések során kiderült, hogy négy faanyag-szállítmányt vettek át, összesen 85 köbméter rönkfát, származási okmányok nélkül.

E szabálytalanságok miatt a rendőrök az erdészeti jogszabályok megsértése miatt 15 ezer lejes pénzbírsággal büntették a szóban forgó kereskedelmi társaságot. Ezen túlmenően következetesség érdekében és a jogellenes gyakorlatok visszaszorítása érdekében a 171/2010-es törvény értelmében a rendőrök elrendelték a 85 köbméter fa elkobzását is, amelynek értéke kb. 16.000 lej.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság megerősíti határozott elkötelezettségét az erdőalap védelme mellett, és továbbra is szorosan együttműködik az illetékes intézményekkel az illegális fakivágások megelőzése és leküzdése érdekében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.