Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Román Rendőrség arcfelismerő rendszert vásárolt

Foto: Shutterstock

A Román Rendőrség arcfelismerő rendszert vásárolt, hogy adatokat gyűjtsenek a Facebookról vagy a megfigyelő kamerákból. A Ziarul Financiar szerint a szerződés értéke meghaladja a 4 millió lejt.

A román rendőrség 4.777.000 lej értékben vásárol egy arcfelismerő rendszert, amely arc-azonosító szoftvert, szervereket, licenceket és tárolási megoldásokat, valamint több mint 200 ember képzését tartalmazza.

A megvalósítás fő helye az Országos Rendőrség székhelye.

A SEAP- on közzétett adatok szerint a szerződést pályázat útján ítélték oda a Dataware Consulting számára.

Az “Arcfelismerés IT megoldása” biztosítja az adatbázisból származó digitális arcképek keresési / ellenőrzési / összehasonlítási képességeit, amelyek különböző forrásokból, például mobiltelefonokból, megfigyelő kamerákból, közösségi hálózatokból, ATM kamerákból, mutat rá a leírás.

A projekt javítja az adatgyűjtést az “hírszerzési és bűnügyi nyomozási tevékenységekben, valamint a súlyos bűncselekmények és a terrorizmus formáinak megelőzése és leküzdése érdekében folytatott együttműködés és fellépések kiterjesztésében”.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük