Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság rendőreinek FBI ügynökök adnak kiképzést

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság rendőreit a F.B.I. ügynökei képezik ki a korrupció elleni küzdelem terén, két webinárium keretében, amelyeken szlovéniai, koszovói és a moldova köztársasági szakemberek is részt vesznek.

A 16 korrupcióellenes rendőr szakmai továbbképzését a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémia (I.L.E.A.) szakemberei szervezik az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének támogatásával.

Az első, “A fejlesztési és végrehajtási politikák fóruma a korrupcióellenes jogszabályok területén” témájú webináriumra 2021. március 22. és 25. között kerül sor.

A tanfolyam az információk összegyűjtésének és elemzésének, a korrupciós bűncselekmények kivizsgálásának, a stratégiai vezetésnek, valamint a korrupció azonosítása, kivizsgálása és üldözése érdekében folytatott nemzetközi együttműködésre összpontosít.

A résztvevők megvizsgálják a korrupció megelőzésének és leküzdésének legjobb gyakorlatait. Lehetőségük lesz megvitatni a jogi keret javításának, valamint új megközelítések és partnerségek kidolgozásának módjait a korrupció elleni globális küzdelemben.

A második webináriumot 2021. április 20. és 21. között rendezik meg, amelynek témája “Közkorrupció és belső ellenőrzés”, amelynek középpontjában a munkavállalói etika és a fegyelmi jellegű belső eljárások állnak.

Az ülés megbeszéléseket és gyakorlatokat fog tartalmazni a bűnüldöző szervek etikai normáiról, valamint azokról a viselkedési normákról, amelyeket a vezetőknek alkalmazniuk és fenntartaniuk kell, hogy biztosítsák a személyzet megfelelő hozzáállását.

A korrupciós cselekmények iránti motiváció csökkentése, a rendőrök rendszeres újbóli értékelése és a pénzügyi beszámolás szintén érdekes téma lesz ezen a kurzuson.

A budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémia (ILEA), az F.B.I. koordinálásával, regionális büntető igazságszolgáltatási képzést biztosít a részt vevő országok jogi-, bűnüldözési és demokratikus intézményeinek javítása érdekében.

Információs és közkapcsolati iroda
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.