Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pompierii harghiteni, la datorie în perioada Crăciunului

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în perioada Crăciunului, pompierii militari harghiteni s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În zilele de 24, 25 și 26 decembrie s-au înregistrat 27 de situații de urgență, cele mai multe dintre acestea fiind pentru acordarea de prim ajutor celor 23 de persoane aflate în dificultate.

Totodată, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 3 incendii înregistrate la nivel județean și au gestionat cu promptitudine 1 misiune de deblocare a unei uși de apartament, în municipiul Gheorgheni.

O atenție deosebită a fost acordată și misiunilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acționând pentru gestionarea a 4 astfel de cazuri, produse pe DJ 137, Betești; B-dul Frăției, municipiul Gheorgheni; DE 578, Ciceu și în localitatea Remetea, în urma cărora 5 persoane au fost evaluate și asistate medical, ulterior, fiind transportate la unități spitalicești pentru investigații de specialitate.

Colegii noștri au acționat, în perioada Crăciunului, pentru stingerea a 3 incendii, din care o ardere necontrolată cauzată de coșul de fum necurățat de funingine, la un bloc de locuințe în municipiul Toplița, care, din fericire, nu s-a soldat cu daune materiale, arzând doar cenușa din interiorul coșului de fum.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 24 decembrie a.c., la ora 13.56, Garda de intervenție nr. 2 Toplița a fost alertată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism ce rula pe strada Gării din municipiul Toplița. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta în partea din față a autovehiculului, în aproximativ 20 minute de la primirea apelului prin 112, în limitele găsite. În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect, s-a degradat autoturismul în proporție de 15%. Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit, acesta reușind să parcheze rapid mașina și să se autoevacueze la timp.

Un alt incendiu a cărui cauză probabilă a constituit-o, în acest caz, coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, a izbucnit în seara de Ajun de Crăciun, la o casă de vacanță, în localitatea Ciumani. La locul producerii evenimentului au fost mobilizate de urgență, echipajele Detașamentului de Pompieri Gheorgheni și SVSU Ciumani, care au stins incendiul în aproximativ 2 ore, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga casă. Au ars circa 15 mp din peretele casei și circa 5 mp din astereala acoperișului; s-au deteriorat șemineul, cabina de duș și două paturi.

Reamintim cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.