Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pompierii, mereu la datorie, întotdeauna alături de semeni. Inundații în partea de nord a județului

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: ISU Harghita

 

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii militari harghiteni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o curte și 9 beciuri/subsoluri inundate, în municipiul Gheorgheni, B-dul Lacu Roșu și comuna Corbu. La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de șapte persoane aflate în dificultate. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două afecţiuni medicale, iar cinci intervenţii au fost în cazul unor traumatisme.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, colegii noștri din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pentru salvarea unui cal căzut într-un decantor, cu o adâncime de circa 2m, în localitatea Bilbor.

Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în urma avertizării imediate de fenomene meteorologice periculoase COD ROȘU, în cursul zilei de ieri, 24 iunie a.c., a fost emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru localitățile Joseni și Suseni. Totodată, alte 3 mesaje de avertizare a populației au fost emise privind prezența animalelor sălbatice (urși) în comunele Dealu, Lupeni (sat Morăreni) și orașul Băile Tușnad.  

Având în vedere faptul că judeţul Harghita se află în continuare sub incidența unei avertizări meteorologice COD PORTOCALIU de precipitații abundente, până mâine dimineață, 26 iunie, ora 02:00, echipajele de pompieri salvatori harghiteni sunt pregătite să intervină în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.