Pontosítás a megyei tanácsi pályázatok határideje kapcsán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Bővült a támogatott tevékenységek palettája, nőtt a támogatások összege.

 Hargita Megye Tanácsa a 2016-os évre is pályázatokat hirdetett meg. A korábban meghirdetett időponttól eltérően a leadási határidő valamennyi pályázatnál április 1., 12 óra. (Az óra változott.)

A megyében tevékenykedő, jogi személyiséggel rendelkező, nem kormányzati és nem profitorientált, bejegyzett civilszervezetek idén is ifjúsági, kulturális, szociális, turisztikai, sport- és tűzoltó-egyesületeknek szóló vissza nem térítendő támogatására pályázhatnak. Majdnem mindegyik pályázat esetében nőtt a támogatás összege. A sporttevékenységek támogatási programja annyiban változott, hogy a szervezett események, védőruhák, valamint képzések mellett idéntől kiadványok, kézikönyvek, szórólapok, oktató jellegű plakátok készítésére is pályázhatnak. A családoknak szóló tevékenységekre vonatkozó kiírásban csökkent a támogatott tevékenységek köre. Idén is lehet népviseletek készítésére támogatást kérni, ami remek lehetőség lehet tánccsoportoknak, iskoláknak. Ennél a pontnál arra hívták fel a figyelmet, hogy a ruhák készítésénél elsősorban a minőséget vegyék figyelembe a pályázók, ne a mennyiséget. Az ifjúsági programokra vonatkozó kiírás rendelkezik a legszélesebb palettával, a szervezetek pályázhatnak tematikus táborok, cseretáborok, didaktikai eszközök, versenyek, tudományos tevékenységek, gasztronómiai ismeretek elsajátításához szükséges felszerelés támogatására, valamint a kiírás a szakoktatással és a pályaorientációval kapcsolatos tevékenységekkel bővült. A sportprogramokra vonatkozó támogatás is bővült a 2016-os évtől a különleges szükségletűek sporttevékenységeinek kategóriájával.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság pályázati kiírásai veszélyeztetett helyzetben lévő fiatalokra, idősekre, fogyatékkal élőkre vonatkoznak, valamint szociális tevékenységi kategória is van a pályázatok között.

 A pályázatokról részletes információ érhető el a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapon.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy