Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

„Keleti és Nyugati portrék”- a nyugati és a keleti folklór ritmusai közötti extravagáns párbeszéd

 

A “Keleti és Nyugati portrék” a franciaországi “Stradivaria – Ensemble Baroque de Nantes” és a kolozsvári “Transylvania” Barokk Együttes együttműködésének gyümölcse, a Francia Intézet “Saisoncroisée France-Roumanie” keretében. Ebben a szezonban a “Stradivaria” együttes a közös frankofon történelem nyomai mentén utazik, meghívva a “Transylvania” együttest egy zenésztalálkozóra a Kelet Kapuihoz.

A „Keleti és Nyugati portrék” előadás a barokk repertoár értékes műveit tárja a zenekedvelők elé, abban a kiváltságban részesítve a hallgatóságot, hogy a meglepő kifejező potenciállal bíró hangszerek- egyenes fuvola, viola da gamba és csemballó tolmácsolásában élvezhetik a felcsendülő műveket, amiket kizárólag a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon hallhatnak.

A koncerten bemutatott darabokat gondosan válogatták össze, hogy felvázolja mindkét kultúra- a nyugati és a keleti kultúra sajátosságait.

Erich Türk mester 2005 óta részt vesz a Csíkszeredai Régi Zenei Fesztiválon, és örömmel mondja, hogy eddig nem hagyott ki egy kiadást sem. “Megtiszteltetés és örömömre szolgál, hogy minden évben visszatérhetek Csíkszeredába, minden alkalommal nagy örömmel! Itt mind a művészek, mind a közönség jól érzi magát, és mindenki boldogan, meggazdagodva távozik. Csodálom a csíkszeredai közönség kulturális szomját, aki gy fejlett, lelkes, barátságos és főleg népes közönség, a város méretéhez viszonyítva. Gyakorlatilag minden koncert teltházas”, mondja Erich Türk.

Erich Türk mester szerint az évente megrendezett Régizene Fesztivál „egy jótétemény számunkra, kevesek számára, de akik mégis egyre többen érdeklődünk a régi zene iránt Romániában”.

(Daniela Mezey)

Fotó: Ádám Gyula

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük