Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Poți fi închis sau amendat penal dacă stai băut pe scaunul șoferului, la volan

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Din 16 mai, data publicării în Monitorul Oficial, șoferii depistați la volan băuți sau drogați, chiar dacă nu au motorul pornit, vor suporta rigorile legii – închisoare de la 1 la 5 ani, sau amenda penalăm anunță Info Trafic Actualități.

Pentru a fi exonerați de pedeapsă, aceștia vor trebui să aducă argumente solide, despre starea de fapt.

Înalta Curte de Casație și Justiție stabilește că acțiunea de conducere a unui autovehicul, astfel cum este prevazută de art. 336 din Codul Penal, nu presupune în mod necesar punerea în mișcare a vehiculului prin acționarea sistemelor de autopropulsie, ci numai noțiunea ,, LA VOLAN ”.

Astfel, dacă vă așezați băut sau drogat PE SCAUNUL ȘOFERULUI – LA VOLAN, vă încadrați în prevederile noii hotărâri a Curții de Casație și Justiție.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.