Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az RMDSZ álláspontja az október 6-7-i népszavazással kapcsolatban

 

 

Az RMDSZ arra kéri választóit, hogy gyakorolva demokratikus jogukat, vegyenek részt a népszavazáson és szavazzanak lelkiismeretük szerint- mondta az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor a Szövetségi Állandó Tanács pénteki ülését követően.

Az RMDSZ ismeri a magyar közösség álláspontját. Az erdélyi magyar közvéleményt foglalkoztatja a kérdés, de a vélemények megoszlanak. Alapos vitát követően jutott álláspontjára az RMDSZ Állandó Tanácsa. A véleménykülönbségeket tiszteletben kell tartani, ez a tolerancia minimális szintje, amely mindig jellemezte az erdélyi társadalmat. Ez egy olyan pozíció, amely kielégíti az erdélyi szellemiséget, de lehetőséget nyújt a polgároknak, hogy saját értékrendjük szerint szavazzanak, tette hozzá az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor.

Megalapítása óta a Romániai magyar Demokrata Szövetség azt vallja, hogy a demokrácia az urnáknál való megjelenést is jelenti, következésképpen kérik a magyar közösséget, hogy jelenjen mega szavazáson és fejezze ki álláspontját, függetlenül attól, hogy választásokról vagy népszavazásról van szó.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.