Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Helytelen “fekete pénteki” üzleti gyakorlat. Az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal kérte az Altex értékesítések felfüggesztését

 

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságon belüli (ANPC)  Piac-ellenőrzési és Felügyeleti és Európai Harmonizációs Főigazgatóság koordinálásával, a Bukarest-Ilfov Fogyasztóvédelmi Regionális Biztossággal közösen az elmúlt napokban az online környezetben végeztek ellenőrzést a nagyközönség által “fekete péntekként” ismert időszakban – az éves promóciók csúcspontján.

Így az ANPC biztosai 2021. november 9-én a www.altex.ro honlap megtekintését követően megállapították, hogy a gazdasági szereplő úgy reklámozta a termékeit, hogy a referenciaárból (a kedvezményes ár alkalmazásának időpontja előtti utolsó 30 napban ugyanabban az eladótérben felszámított legalacsonyabb ár) nem vonta le a kedvezményt.

Az Altex képviselői a témával kapcsolatos megbeszélések során kijelentették, hogy nem tudnak igazságosak lenni egy olyan piacon, ahol senki sem az.

A feltárt szabálytalanságok miatt a gazdasági szereplőt 50 000 lejes pénzbírsággal sújtották, és kiegészítő intézkedésként javasolták a tevékenység felfüggesztését a hibás kereskedelmi gyakorlat megszűnéséig.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal (ANPC) tájékoztatni fogja a szakterületen illetékes hatóságokat, nevezetesen az Országos Audiovizuális Tanácsot és az Országos Informatikai Kutató- és Fejlesztési Intézetet (ICI) az Altexnél a Black Friday alkalmából regisztrált szabálysértésekről, hogy megakadályozza az ilyen típusú “árcsökkentés” további népszerűsítését.

Ezenkívül az ANPC tájékoztatja az illetékes romániai bűnügyi szerveket az ezen ellenőrzések eredményeként feltárt csalási esetekről.

Az ANPC azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy fokozott óvatossággal járjanak el az árengedményes áruk vásárlásakor, hogy megvédjék magukat, ha egyes gazdasági szereplők eltérnek a hatályos jogszabályoktól, és biztosítja az állampolgárokat, hogy folyamatosan felügyelik a piacot az ilyen esetek megelőzése vagy szankcionálása érdekében.

Az oldalon közzétett  áreltéréses termékek.

Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal sajtóirodája

2021.11.09
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.