Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Főtisztelendő Andrei Kovászna és Hargita megyei püspök, a megyei tanács Hargita Megyéért díját vehette át

 

Hargita Megye Tanácsa legrangosabb kitüntetését, a Hargita Megyéért Díjat azoknak ítéli oda, akik helyi és országos szinten is kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a megye hírnevének megőrzéséhez.

Idén a román közösség díjazottja Andrei Kovászna és Hargita megyei püspök lett, a díjátadó ünnepség május 22-én, a megyei tanács Márványtermében zajlott.

A díjátadó előadással kezdődött a Vaslábi Művelődési Otthon népitánc-csoportja előadásában, Colceriu-Dandu Mihai és Bucur Crina asszony koordinálásával.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében hangsúlyozta a hit és az egyház fontosságát, mint a közösség összetartó tényezőit: „Nem létezik közösség egyház nélkül, a hit Istenben és abban, amit a papok nyújtanak nekünk bölcs döntésekhez segít minket, szolidaritáson alapulva”.

Andrei Kovászna és Hargita megye püspöke köszönetét fejezte ki a Hargita Megyéért Díjjal való kitüntetésért.

Hálásnak kell lennünk, mert Pál apostol a Zsidókhoz írt levél 12. fejezetében ezt mondja nekünk – hálásnak kell lennetek. Egyrészt alázatosak vagyunk, mert csak azt tettük, amit tennünk kellett, másrészt hálásak vagyunk azért a szeretetért, amely testvéreink túláradó szeretetéből fakad (…) A püspököt elsősorban az emberek közül kell választani és az emberek üdvösségére szolgálatba állítani” – mondta főtisztelendősége.

Laudatiót a főtisztelendő Andrei tiszteletére Costin Hirlav megyei tanácsos mondott, aki hangsúlyozta: „Előljárónk napi szavai és tettei, kedvessége és alázata, korrektsége és következetessége megerősítette a hívek hitét az ortodox egyházban, amelyben támaszt keresnek az öröm, de a nehézségek pillanataiban is.”

Teodor Constantin Dobrean megyei tanácsos zárta a rendezvényt, megköszönve a püspök Hargita megyei szintjén végzett gazdag és sokrétű egyházi, kulturális és oktatási tevékenységét.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.