Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zárt térbe való belépésnél alkalmazott járványügyi szűrésre vonatkozó pontosítások

Az Egészségügyi Minisztérium kijelenti, hogy a SARS-CoV-2 vírussal való fertőzés megakadályozása érdekében a vészhelyzeti állapot idején kereskedelmi központba, közintézménybe, szolgáltató egységbe, stb. való belépéskor meg kell mérni a testhőmérsékletet, kötelező a kézfertőtlenítés és a maszk használata úgy a saját személyzet, mint a látogatók, vásárlók, fogyasztók esetében.

Ugyanakkor, ha egy belépni kívánó személynek a testhőmérséklete meghaladja a 37,3 Celsius fokot, megtagadja a kézfertőtlenítést vagy a maszk használatát, megtagadhatják tőle a zárt térbe való belépés jogát.

Az érintésmentes hőmérővel mért testhőmérsékleti értéknél figyelembe kell venni az eszköz ismertetőjében közölt hibaszázalékot is.

Ha a testhőmérséklet meghaladja a 37,3 Celsius fokot, a mérést 2- 5 perc múlva meg lehet ismételni.

Kereskedelmi helyiségekre nem vonatkozik az a kötelezettség, hogy az ügyfelet az egység egy alkalmazottjának kell bekísérni.

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük