Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectul de Harghita a solicitat Consiliului Județean revocarea hotărârii prin care steagul secuiesc a fost votat steag al judeţului… Consiliul Județean nu zice încă nimic

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat revocarea hotărârii Consiliului Judeţean prin care steagul secuiesc a fost votat ca steag al judeţului, în caz contrar urmând să solicite instanţei anularea documentului.
Prefectul a spus că, în urma verificării legalităţii hotărârii de către juriştii Instituţiei Prefectului, s-a constatat că varianta de steag cuprinsă în anexa la hotărâre şi care ar reprezenta steagul judeţului Harghita „a mai constituit obiectul de reglementare al hotărârii CJ nr 269/2009, hotărâre care a fost anulată de Curtea de Apel Târgu Mureş, prin decizia 2690/R/ 26 septembrie 2012, decizie judecătorească irevocabilă, care se bucură de puterea lucrului judecat, în sensul că aceasta exprimă adevărul şi nu poate fi contrazisă prin nicio altă hotărâre”.
Normal ar fi fost ca cei de la Consiliul Județean Harghita să spună ceva sau să anunțe o poziție față de cererea prefectului. Din păcate nici până la această oră nu am auzit nicio reacție clară prin care să se spună cetățenilor din Harghita dacă rămâne valabil steagul aprobat de Consiliul Județean sau se va revoca hotărârea și ce se va face în acest caz.
Prefectul a declarat că, dacă în termenul legal solicitat de Prefectură, Consiliul Județean Harghita nu va revoca hotărârea, se va adresa instanței de judecată.

I.R.
Un comentariu la “Prefectul de Harghita a solicitat Consiliului Județean revocarea hotărârii prin care steagul secuiesc a fost votat steag al judeţului… Consiliul Județean nu zice încă nimic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.