Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Covid-19 elleni oltásra buzdít Szabó Zsolt prefektus

 

 

Az elmúlt hetekben Hargita megyében jelentősen csökkent az új koronavírus fertőzésének aránya. Ennek oka az idén végrehajtott oltási kampány, valamint az egészségvédelem és a társadalmi távolságtartás szabályai.

Tekintettel arra, hogy milyen helyzetben vagyunk, ennek a tanévnek a végén, amely mindannyiunk számára előírta bizonyos szabályok betartását, és arra, hogy több mint fél évig a tanfolyamok online zajlottak, a gyerekek automatikusan több időt töltöttek otthon, a normális életbe való visszatérés csak oltással érhető el.

Minden polgár, de a tanulók beoltásával jelentősen csökkenthetjük a megbetegedés kockázatát és a vírus okozta szövődményeket.

Gyermekeink védelmével jelentősen csökkentjük a vírus átterjedését a közösségbe.

Üzenetet küldünk a háziorvosoknak, hogy arra ösztönözzék a szülőket, hogy ismerjék meg az oltást és annak előnyeit, hogy megalapozott döntést hozzanak az oltás fontos szerepéről.

Csak oltás útján kezdődik az új tanév a diákok és a tanárok iskolai részvételével, amely normális, biztonságos körülmények között biztosítja az oktatási folyamat fejlődését.

Az a nap, amelytől kezdve biztonságosan visszatérhetünk mindennapi tevékenységeinkhez családunk és szeretteink számára, az oltási kampányon belüli cselekvési módtól, a háziorvosoktól és az egész egészségügyi rendszer személyzetétől függ.

Az oltás a legbiztonságosabb és leggyorsabb módszer arra, hogy megvédjük magunkat. Soha egyetlen vírust sem sikerült megszüntetni természetes immunitás kiváltásával a lakosság nagy részében. Csak a lakosság oltással történő immunizálásával lehet megszüntetni a vírust.

Ez az új normalitás nem lehet sikeres mindnyájunk oltáson keresztüli immunizálása nélkül.

Szabó Zsolt

Prefektus
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.