Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Prefektusi Hivatal: 193 COVID-19 fertőzött személy a megyében

Hargita megyei helyzetjelentés, 2020 június 12

 

Hargita megye szintjén a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedések követése, 2020 június 12:

–        18 személy van intézményes karanténban

–        1010 személy elhagyhatta a karantént

–        1934 személy van otthoni elkülönítésben

–        8227 személy hagyhatta el az otthoni elkülönítést egész intervallumban

A járvány kezdete óta összesen 10161 személy otthoni elkülönítését rendelték el.

Hargita megyében 193 koronavírus fertőzést igazoltak, 104 személy meggyógyult, 5 személy meghalt, és 84 személy orvosi felügyelet alatt áll a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a székelyudvarhelyi kórházban.

Folyamatban van a fertőzött személyekkel érintkezett személyek járványügyi kivizsgálása, továbbá elrendelték a tünetmentes kontaktszemélyek otthoni elkülönítését.

A teszteket az Országos Közegészségügyi Intézet által létrehozott COVID-19 tesztelési algoritmusnak megfelelően hajtják végre.

Az elmúlt 24 órában a Belügyminisztérium, a Nemzetvédelmi Minisztérium és a székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi helyi rendőrségek integrált rendszerben tevékenykedtek az új koronavírus elterjedése ellen, és a bűncselekmények elbátortalanítása érdekében.

 

2020 június 11- én a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség és Csendőrfelügyelőség ellenőrizte az otthoni elkülönítésben levő személyeket. Ugyanakkor őrjáratokat tartottak a közrend fenntartása érdekében karantén- központok és elkülönítő központok körül.

Csak hiteles forrásból tájékozódjanak!

Tartsák be a hatóságok ajánlásait!

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.