Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Prefektusi Hivatal: 273 COVID-19 fertőzött személy a megyében

 

Hargita megyei helyzetjelentés, 2020 június 22

Hargita megye szintjén a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedések követése, 2020 június 22:

–        4 személy van intézményes karanténban

–        1024 személy elhagyhatta a karantént

–        839 személy van otthoni elkülönítésben

–        9962 személy hagyhatta el az otthoni elkülönítést egész intervallumban

A járvány kezdete óta összesen 10801 személy otthoni elkülönítését rendelték el.

Hargita megyében 273 koronavírus fertőzést igazoltak, 171 személy meggyógyult, 8 személy meghalt, és 94 személy orvosi felügyelet alatt áll a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a székelyudvarhelyi kórházban.

Folyamatban van a fertőzött személyekkel érintkezett személyek járványügyi kivizsgálása, továbbá elrendelték a tünetmentes kontaktszemélyek otthoni elkülönítését.

A teszteket az Országos Közegészségügyi Intézet által létrehozott COVID-19 tesztelési algoritmusnak megfelelően hajtják végre.

Az elmúlt 24 órában a Belügyminisztérium, a Nemzetvédelmi Minisztérium és a székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi helyi rendőrségek integrált rendszerben tevékenykedtek az új koronavírus elterjedése ellen, és a bűncselekmények elbátortalanítása érdekében.

 

2020 június 21- én a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség és Csendőrfelügyelőség ellenőrizte az otthoni elkülönítésben levő személyeket. Ugyanakkor őrjáratokat tartottak a közrend fenntartása érdekében karantén- központok és elkülönítő központok körül.

Csak hiteles forrásból tájékozódjanak!

Tartsák be a hatóságok ajánlásait!

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.