Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pro Urbe díj a csíkszeredai közösségért végzett munkáért

 

Pro Urbe díjat adományoztak az agrár- és vidékfejlesztési felsőoktatást a megyeszékhelyen elindító és működtető Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és jogelődei, valamint számos csíkszeredai közösségi ügy támogatója, dr. Klaus Winter számára. A díjakat ünnepélyes keretek között adták át a városháza dísztermében.

Csoportkep

fotó: Csíkszereda Városháza

A város alapszabályzatának értelmében Korodi Attila polgármester egy alapítványnak, egy egyetemnek és egy magánszemélynek adományozott Pro Urbe díjat.

„Mindegyik díjazott a maga területén jelentősen hozzájárult és hozzájárul Csíkszereda, a csíkszeredai közösségi élet jobbá tételéhez. Örvendetes olyan embereket, alapítványokat, intézményeket ismerni, akik sokak számára hasznos projekteken dolgoznak, közben áldozatot hozva az egész közösség fejlődése érdekében”- mondta a polgármester.

A Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány fektette le a csíkszeredai mezőgazdasági és vidékfejlesztési felsőoktatás alapjait, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és jogelőd intézménye (a gödöllői Szent István Egyetem) pedig magas szintű szakmai felsőoktatást biztosított a székelyföldi diákok számára. A díjakat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői rektora, Dr. Gyuricza Csaba és Dr. Máté Emma, ​​a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány kuratóriumi tagja vehette át.

Klaus Winter fogorvos neve összekapcsolódik többek között a Lázár-ház és a Fodor-ház felújításával, és a mozgássérültek új központjával. Az egészségesek és a fogyatékkal élők közötti korlátok kiküszöbölése és a Csibész Alapítvány támogatásáért részesült az elismerésben. A díjazott betegség miatti távolmaradásában a kitüntetést Dr. Klaus-Achim Sürmann, a HDZ elnöke vette át.

A díjazottak az oklevél mellett hagyományosan a Tivai Nagy Imre alakját formáló bronzszobrot, Sárpátki Zoltán alkotását is átvehették.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.