Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két Hargita megyei településről jelezték medvék jelenlétét

 

Az elmúlt 24 órában három hívás érkezett a 112-es számon keresztül, amelyekben medvék jelenlétét jelezték Atyha és Csíkszereda területén, jelentette be kedden, május 10-én a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.

„Két hívás Csíkszeredából érkezett, Kissomlyóról. A második hívásban két személy, egy férfi és egy nő kértek segítséget, akik a Salvator kápolnától akartak leereszkedni. A helyszínre kivezényelt csendőrök nem találták a medvéket, de biztonságosan lekísérték a két személyt a borvízforrásnál parkolt gépkocsijukig. A két személy elmondta, hogy nem akkor telefonáltak, amikor a medvéket látták, hanem amikor kezdett eseteledni és féltek lejönni a városba.

Az első hívás 15:28-kor érkezett Atyháról, a településen belül észlelték a medvét. A parajdi csendőrök egy csapatát küldték a helyszínre, de nem igazolódott be a vadállat jelenléte.

Az első csíkszeredai hívás 19:02-kor érkezett, a kissomlyói sípályán észlelték a medvét, de a csendőrök nem találták a jelzett helyen a vadat”, közölte a Hargita megyei csendőrség sajtóirodája.

Az év eleje óta 70 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrségi Felügyelőség Diszpécseri Irodája szintjén, a 112-es számon keresztül, amelyeken keresztül medve lakott területre történő behatolását jelezték. Minden esetben beavatkozó egységeket küldtek a helyszínre.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés vagy filmezés céljából.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.