Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsának első rendkívüli ülése 2022-ben

 

Az RMDSZ parlamenti képviselőihez címzett javaslat a 273/2006-os törvény módosítására a bürokráciamentesítésre és bizonyos határidők betartására vonatkozóan.

Január 10-én, hétfőn került sor Hargita Megye Tanácsának 2022. évi első rendkívüli ülésére.

Az ülés sürgőssége a következőkből ered: a 2021-es év végén vásárolt épület beiktatása a közvagyonba, az áfa és a jövedelemadó indikatív összegeinek településenkénti megoszlására vonatkozó becslés jóváhagyása, a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház funkcióinak módosítása a beruházások konszolidációjához szükséges technikai csoport felállítása érdekében.

A helyi pénzügyekre vonatkozó 273/2006-os törvény előírja a következő évi költségvetési tervezetek, valamint a következő 3 évre vonatkozó becslések elkészítését. Ugyanazon törvény 37. cikke előírja, hogy a Pénzügyminisztériumnak minden év június 1-ig küldenie kell egy keretlevelet, amelyben meghatározza azt a makrogazdasági összefüggést, amely alapján a tervezett költségvetési projekteket elkészítik, és ezek kidolgozásának módszertanát.

„Sajnos az elmúlt években ezt a június 1-i határidőt nem tartották be, leggyakrabban év végén érkezik meg ez a levél, így a költségvetés tervezete és a következő 3 évre vonatkozó előrejelzések egybeesnek az évi költségvetéssel és nehézségeket okoznak az ügyintézésben, megzavarják tevékenységüket. Ezért benyújtottam az RMDSZ parlamenti képviselőinek a törvénymódosítási javaslatot, amelyben kérem a június 1-i határidő betartását, valamint ennek a folyamatnak a bürokráciamentesítését, hogy ne kelljen többé írásban kérni a támogatást a megyei helyi közigazgatások számára ” – részletezte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.