Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bővítik a villanyhálózatot a borszéki Új utcában

Borszék Polgármesteri Hivatala bejelentette, hogy az Új utcában bővítik a villanyhálózatot. A munkálatokat idén megkezdi az Electrica országos szolgáltató. A 2,65 millió lejes költségvetésből megvalósított beruházás első körben 36 háztartás szükségleteit szolgálja ki.

 

A borszéki Polgármesteri Hivatal szerint szeretnék új területekre is kiterjeszteni a villanyáram-ellátást. Igény van rá, hiszen a 2004-ben indított telekosztási program részeként fiataloknak átadott területeken már számos ingatlan felépült, ezek egy részének az áramellátása pedig nehezen volt megoldható. A projekt részeként közel 3 km új vezetéket fektet le a földbe a kivitelező, illetve két új transzformátor állomást is felállít. Az új hálózatra első körben 36 új fogyasztó tud majd rácsatlakozni, a későbbiekben ezek száma tovább bővíthető. Az elképzelések szerint az engedélyeztetési és tervezési folyamat hamarosan lezárul, tavasszal pedig el is kezdődhet a bővítés. A beruházás összértéke 2,65 millió lej, ennek felét saját költségvetéséből fizeti az önkormányzat, felét pedig az országos hálózatot fenntartó Electrica Rt.

A városháza arról tájékoztat, hogy 2004-ben kezdeményezett egy programot, melynek keretében a borszéki fiatalok ingyen földet kapnak ház- vagy panzióépítéshez. Borszékről eddig 47 pályázó kapott földet. A 2003/15-ös törvény 350 négyzetméternyi föld adományozását engedélyezi, de az önkormányzat 500 négyzetmétert ajánlott fel névleges díj fejében.

„Az elektromos hálózat bővítése megoldja az új építésű házak és panziók tulajdonosainak problémáit ezen a területen. Fontos számunkra, hogy minden feltételt biztosítsunk az otthonépítő fiataloknak” – magyarázta Mik József polgármester.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.