Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala: Mindent megteszünk az egészségügyi dolgozókért

Foto: Wikipedia

Újabb intézkedéseket nem vezetünk be egyelőre Csíkszeredában, de kiemelten figyelünk az egészségügyi dolgozókra és az idősekre, ugyanakkor biztonságba helyezzük a hajléktalanokat is, közlik a városháza képviselői.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, március 26-i ülésén nem döntöttek újabb szigorításokról, de Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke kedvező fejleményekről számolt be az ülést követő online sajtótájékoztatóján.

A lakószövetségek, az egyházközségek és a közbirtokosságok segítségével az utóbbi napokban 129 idős csíkszeredai személyt azonosítottak, akik segítségre szorulnak az élemiszervásárlásban, gyógyszerkiváltásban. A polgármesteri hivatal főként az Időseinkért programon keresztül segít ebben (tel.: 0735 209455; e-mail: social@szereda.ro).

A városháza ugyanakkor kiemelt fontossággal kezeli az egészségügyet: az ülésen elhangzott, hogy bizonyos kórházi eszközök, fogyóanyagok beszerzésében 50 százalékos anyagi támogatást nyújt, továbbá készen áll használatba bocsátani a tömegszállítási járműveket az alcsíki és a felcsíki kórházi személyzet szállítására. Felajánlja ugyanakkor a felújított Erőss Zsolt Arénát is esetleges alkalmi sürgősségi pont kialakítására.

Az utóbbi napokban a hajléktalanokat is nyilvántartásba vették, és őket is biztonságba helyezték.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük