Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Városháza bejelentése szerint újabb kilenc tömbházat hőszigetelnek ebben az évben

Százharminchatra növekszik a hőszigetelt tömbházak száma Csíkszeredában, ha elkészül a kilenc tömbház felújítása is. A kivitelezési szerződést február 8-án, sajtótájékoztató keretében írta alá Bors Béla alpolgármester és Vigh Ádám, a helyi Tectum Company Rt. vezetője.

Eddig az időpontig 112 lakótömb termikus rehabilitációja fejeződött be, további 15 felújítás alatt áll, további 9 esetében pedig a munkálatok a szerződéskötési fázisban vannak.

„Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az idei év végére a város tömbházainak 37 százaléka lesz energetikai szempontból korszerű” – mondta Korodi Attila polgármester.

A polgármester hangsúlyozta: a tömbházak termikus rehabilitációjának folyamata itt nem áll meg. Az önkormányzat már megkezdte a felkészülést a következő uniós támogatási ciklusra.

A Pacsirta sétány 5., és 7., a Testvériség sugárút 11/AB, 15/AB, a Tudor Vladimirescu utca 17., a Müller László utca 4/ABC, a Kossuth Lajos utca 42., valamint a Decemberi forradalom utca 26/AB és 32/AB szám alatti tömbházak hőszigetelésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Tectum Company Rt. nyerte egy helyi cégekből álló konzorcium élén. A szerződés értéke 23.194.936,83 lej.

Bors Béla alpolgármester szerint mindképp örvendetes, hogy helyi vállalkozók végzik a munkálatokat. Mint mondta, korábbi tapasztalatokra alapozva lényeges és szemmel látható minőségbeli különbségek vannak a helyi és a más városból érkező kivitelezők által végzett munka között.

A felújítási munkálatok az EU Regionális Operatív Programjának finanszírozásával zajlanak, és tartalmazzák a falak, az alagsorok, a padlástér hőszigetelését, villámhárítók felszerelését, a tető helyreállítását, továbbá a nyílászárók és a lépcsőházakban lévő izzók cseréjét. A kivitelezési határidő a kezdési parancstól számítva 6 hónap.

Vigh Ádám, a cégtársulás képviselője szerint nagyon szoros a határidő, de a társulásban részt vevő helyi vállalkozásokkal együtt képesek lesznek ezt a nagy feladatot végrehajtani. Ha március közepén el tudják kezdeni a munkálatokat, a lakók már a következő fűtési szezonban megtapasztalják a hőszigetelés hasznát.

A városháza ugyanakkor további 25 tömbház hőszigetelését készíti elő a Regionális Opertatív Program keretében. Az Országos Helyreállítási Tervből is igényeltek finanszírozást 26 tömbház felújítására.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.