Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Városháza várja a lakosság észrevételeit az új Városrendezési Terv (PUG) frissítésével kapcsolatban

 

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város jelenlegi általános településrendezési tervét és rendezési szabályzatát 2012-ben fogadta el az önkormányzat. Bár 2032-ig érvényes, az utóbbi több mint tíz évben bekövetkezett társadalmi, közigazgatási és gazdasági változások szükségessé teszik a frissítését. A folyamat elkezdődött, és a lakosság január 30-ig jelezheti észrevételeit.

Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester foglalta össze a legfontosabbakat január 10-én, kedden tartott sajtótájékoztatón. Szerintük a frissítésnek kettős célja van: az új általános településrendezési terv (PUG) a bürokrácia csökkentését célzó intézkedéseket vezet be, azaz a telekhatár szerint határozza meg a beltelek-határt (ezzel kiküszöböli annak lehetőségét, hogy egyes telkek részben falun belteleknek, részben külteleknek minősüljenek).

Közép- és hosszú távon a PUG meghatározza a fejlődés irányát a település, a közlekedési útvonalak és szállítási folyosók szemszögéből. A jelenlegi PUG-ot 2008 és 2012 között fejlesztették ki, a frissítés után pedig 2032-ig lesz érvényes.

A frissítési folyamat most kezdődik, és egy sor lakossági fórumot foglal magában, amely több lépcsőben szerveződik: lakossággal, elsősorban online, valamint vállalkozókkal és szakemberekkel személyesen.

Ha a frissítéssel kapcsolatban (külterületekkel, beltelkesítéssel) építő jellegű településrendezési javaslata van, megoszthatja egy kérdőív kitöltésével. A kérdőívet megtalálja itt, és kitöltés után elküldheti az urban@szereda.ro e-mail-címre, vagy hozzáférhet a városházi ügyfélközpontban (Mihail Sadoveanu utca 4. szám), és benyújthatja személyesen a földszinti 5-ös ügyfélablaknál (településrendezés). Az észrevételeket minden esetben megválaszolja a településrendezési osztály, és a frissítés iratcsomójához csatolja, mellékletként.

A PUG elkészítésére uniós támogatást nyert a város: az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) által finanszírozott pályázatból a legmagasabb lehívható értékre, mintegy 3,85 millió lejre írt alá finanszírozási szerződést tavaly decemberben Korodi Attila polgármester és Cseke Attila fejlesztési miniszter.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által szolgáltatott információVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.