Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala: „Együtt a biztonságos téli közlekedésért”

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

A hó érkeztével a polgármesteri hivatal és a hótakarítással megbízott hulladékgazdálkodó cég teszi a dolgát, de a biztonságos közlekedés érdekében meg kell tenniük a tőlük telhetőt mind a járművezetőknek, mind az ingatlantulajdonosoknak, mind a város lakóinak.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a közterületek tisztán tartására vonatkozóan a városgazdálkodási irányelveket meghatározó, 2004/80-as határozatot tekinti jogalapnak. A határozat ételmében:

  • A magánszemélyeknek és a jogi személyeknek egyaránt – beleértve a lakószövetségeket is – kötelességük az általuk használt lakóépület előtti járdaszakaszról eltakarítani a havat és a jeget.
  • A hótakarításkor összegyűlt havat, jeget az úttest szélére, közvetlenül a járda mellé gyűjthetik össze, úgy, hogy a gépjárműforgalmat ne akadályozzák vele, és az esővíz-lefolyókat hagyják szabadon. A határozat azt is leszögezi, hogy az udvarról tilos a hó kihordása a járdára vagy az úttestre.

A 80/2004-es számú határozat 59. cikke szerint: “A tetőket, erkélyeket, ereszcsatornákat és lefolyókat a bérbeadók, az adminisztrátorok vagy a bérlőknek meg kell tisztítaniuk a hótól és a jégcsapoktól, azok tisztításának elmulasztása szabálysértés.”

Tisztelettel felkérjük ezúton a lakosságot, legyenek partnereink ebben is, segítsünk egymásnak! Az említett határozat értelmében a fentiek elmulasztása szabálysértésnek minősül, és magánszemélyek esetében 78–180 lejes, jogi személyek esetében pedig 120–540 lej értékű bírság róható ki. Az önkormányzatnak viszont nem a bírságolási a célja, hanem a gyalogos forgalom biztonságosabbá tétele a városban, a lakossággal együttműködve.

Emlékeztetjük továbbá, hogy idén is valós időben követhetők az Eco-Csík Kft. műholdas nyomkövető rendszerrel ellátott munkagépeinek útvonala. A www.ez-gps.ro honlapon a hotalanitas@szereda.ro felhasználóval és a hotalanitas2020 jelszó használatával tekinthetik meg a hóekék útvonalát.

A polgármesteri hivatal honlapján ugyanakkor naponta közöljük az utóbbi 24 órában felhasznált csúszásgátló-mennyiségeket, és a hókotrók által megtett kilométerek hosszát.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük