Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Városháza: Fontos döntések születtek az infrastruktúrával kapcsolatban

 

Csíkszereda Helyi Tanácsa május 25-i, szerdai ülésén olyan döntéseket fogadtak el, amelyek megalapozzák a városfejlesztést: fontos döntések születtek az útfelújítás, a parkolók, a közvilágítás és a lakóterületek fejlesztése terén.

Az ülés elején Korodi Attila polgármestere bejelentette, hogy a város az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében pályázatot nyert a helyi iskolahálózat felszerelésére. A 26,7 millió lejes támogatás révén a város 19 oktatási intézményének 450 osztálya, a Tanulók Háza és a Csíkszeredai ISK kap új bútorokat és felszereléseket. Ezzel egyidejűleg több laboratórium is kialakításra kerül.

A képviselők napirendjén olyan határozattervezetek is szerepeltek, amelyek nagy hatással lesznek a város hosszú távú fejlődésére.

Többek között három utca teljes felújításának megvalósíthatósági tanulmányait hagyták jóvá: a Kútpatak, a Lovarda és a Pünkösd utca rehabilitációja összesen 3,5 millió lejbe kerül. A következő években a munkálatok tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges forrásokat kell előteremteni, ezt alapozza meg a ma elfogadott határozat.

Az önkormányzat elfogadta a közvilágítási hálózat bővítésének megvalósíthatósági tanulmányát. Ezzel a munkálattal 42 oszlop kerül elhelyezésre a város különböző pontjain (Hősök utca: 20 oszlop, Jókai utca: 9 oszlop, Tanorok utca: 5 oszlop, Nyírfa utca: 4 oszlop, Somlyó utca: 3 oszlop, Malom utca : 1 oszlop).

Emellett egyes befektetők nagy érdeklődést mutatnak a Mihail Sadoveanu utcában található parkoló (a Sapientia Egyetem mögötti) hosszú távú bérbeadása iránt, mélygarázs építése céljából. Az önkormányzat elfogadott egy megvalósíthatósági tanulmányt, amely elemzi a földkoncesszió következményeit. A 3000 négyzetméteres terület bérbeadásának szándékát nyilvános árverés útján hirdeti meg a Városháza.

Ezzel egyidejűleg a város keleti részén található ipari és kereskedelmi terület fejlesztésére vonatkozó övezeti városrendezési terv (PUZ) is zöld utat kapott. A PUZ alapján a helyi vállalkozások és a befektetési környezet lehetőségeinek javítása mellett a Nest bevásárlóközpont szomszédságában egyebek mellett két nyolcemeletes háztömb épülhet.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.