Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Városháza a csibai szennyvízhálózat építésére pályázik az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR)

A csíkszeredai városháza az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) kér támogatást, a csibai csatornahálózat kiépítése céljából. A beruházás értéke közel 20 millió lej, ebből a város önrésze csaknem 900 ezer lej.

 

Csibában az ivóvízhálózat építése a Nagy Infrastruktúrák Operatív Program (POIM) finanszírozásából valósul meg. A bukaresti szakemberek már három éve jelezték, hogy a lakosságszám és a várostól való távolság miatt a csatornaépítést nem támogathatja az Európai Unió – húzta alá Korodi Attila polgármester a december 21-i azonnali ülés felvezetőjében.

Az új helyzethez való alkalmazkodás egyik utolsó lépéséhez érkezve a város úgy határozott, hogy az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR) pályázik, a pályázással és a lebonyolítással pedig a Harvíz Rt.-t bízza. Így az ivóvízhálózathoz hasonlóan a szennyvízhálózat-építés menedzsmentje is a szolgáltató kezében összpontosulhat.

A projekt becsült összértéke 19,84 millió lej, és a PNRR legfeljebb 18,96 millió lejjel támogat, a különbözetet pedig a város önrészként fedezi.

A csibai szennyvízhálózat egyebek mellett 14,2 km hosszúságú vezetékrendszert és hat szivattyúállomást feltételez, és összesen 750 személyt szolgál ki.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.