Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala: „A vágás nem metszés, a metszés nem csonkítás”

 

Csíkszereda lakossága megszokhatta, hogy a tavaszi nagytakarítás alkalmával a zöldövezeteket is megtakarítjuk.

Az idei városszépítési akció a szokásosnál később kezdődött, ennek jegyében tájékoztatjuk a lakosságot, hogy:

  • a fák kivágása csak a környezetvédelmi ügynökség és a polgármesteri hivatal engedélyével történhet, és jól megindokolt kivételektől eltekintve csak a november 1. és március 1. közötti időszakban;
  • a szabályozás a fák védelme mellett a fészkelő madarak védelmét is szem előtt tartja;
  • az engedély nélküli fakivágás büntethető szabálysértésnek minősül;
  • az Eco-Csík köztisztasági vállalat valamennyi hulladékszállítási napon ingyenesen elszállítja a hulladékgyűjtőpontokhoz kihelyezett zöld hulladékokat (ágak, fűnyesedék, levelek stb.), a magánházak lakói pedig a cégtől igényelhető és ingyenesen biztosított zöld színű zsákokba gyűjthetik a biológiailag lebomló hulladékokat.

Fotók: Facebook, Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal

„Kérjük a lakosságot, hogy tegyen különbséget a fakivágások és a kisebb metszések között! Ugyanakkor javasoljuk, hogy a gördülékeny együttműködés érdekében a zöldövezetek rendbetételét a nagytakarítás napja előtti időszakban végezzék el, hogy a takarítás napján az összegyűjtött hulladékot mihamarabb elszállíthassák! Legyünk egymásnak partnerei városunk megszépítésében! Köszönjük a megértést, a türelmet, és természetesen a segítséget is!”, közli Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.