Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ingatlant vásárolna Csíkszereda város ipari inkubációs központ létesítésére

  • Csíkszereda Önkormányzata keddi, november 16-i soron kívüli ülésen határozott arról, hogy kinyilatkoztatja területvásárlási szándékát ipari inkubációs központnak és felnőttképzésnek helyet adó ingatlan megvétele céljából. Fontos lépéshez érkezett ugyanakkor a városszéli játszóterek létrehozásának folyamata is.

Csíkszereda helyi tanácsa az ülésen határozatot hozott egy ipari inkubációs központ létrehozásáról, játszóterek létesítéséről egyházi ingatlanok területén, illetve Hargita Megye Tanácsának Barlangi És Hegyimentő Szolgálatával való együttműködésről.

Az ipari inkubációs központot illetően irodáknak, felnőttképzésnek helyet adó, legkevesebb 500 négyzetméteres épületet, valamint legkevesebb 1500 négyzetméteres gyártócsarnoknak megfelelő épületet keresnek raktározási felülettel. Mindehhez minimum 1500 négyzetméter szabad területnek is társulnia kell, amelyen parkolóhely létesíthető.

„Azt szeretnénk, ha létező, de ki nem használt, közterületről megközelíthető, irodai rendszerrel, ipari csarnokkal és közművesítéssel rendelkező ingatlant vásárolhatnánk, ahol jövő év második felétől elkezdődhet a tevékenység. Mindezt együtt valósítanánk meg a Gazdasági Konzultatív Tanács tagjaival (a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamarával, a Csíki Vállalkozók Egyesületével, az Romániai Magyar Közgazdász Társaság csíkszeredai fiókjával, az IT-Clusterrel)” – mondta Korodi Attila polgármester.

A testület arról is határozott, hogy elfogadja a taplocai, a somlyói és a zsögödi római katolikus egyházközségek ingatlanfelajánlását játszóterek létrehozása céljából. Az egyházközségek 50 négyzetméteres területeket ajánlottak fel erre a célra, és 10 évre ingyenes használatba bocsátották a város javára.

Idén először történt, hogy a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat működését anyagilag is támogatná a város. Ennek előfeltételeként módosították ma a polgármesteri hivatal státusjegyzékét, és szolgáltatási szerződéssel erősítik az együttműködést.

  • A Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal sajtóirodája által közölt információk

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.