Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Magyar és székely zászlók százaival támogatja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székelyudvarhely Önkormányzatát

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara több száz magyar és székely zászlóval támogatja Székelyudvarhely önkormányzatát.

Orcátlanul azt mondják nekünk, hogy ezek a zászlók hozzájárulnak a magyarok nemzeti identitásának fejlesztéséhez. De hol akarják fejleszteni az identitásukat? Pontosan: itt Romániában, ahol az ország kutyák nélküli falu. Feltesszük mi is a költői kérdést: Vajon a román hatóságok általi betiltásuk nem járulna hozzá inkább a románok és az egész terület nemzeti identitásának megőrzéséhez?- ortodoxinfo.ro.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatási szerződést írt alá Székelyudvarhely Önkormányzatával, amely által hozzájárul a térségben lakó magyarok nemzeti identitásának fejlesztéséhez- közölte a BKIK az MTI magyar hírügynökséggel.

A szerződés előírja, hogy a magyarországi intézmény 500 székely és magyar zászló gyártására és szétosztására kötelezi el magát.

Ezen lépésével a BKIK támogatja a 95,8%-ban magyarlakta Székelyudvarhely helyi közösségének erőfeszítéseit, hogy kifejezze a magyar való tartozását.

A támogatási szerződésen keresztül a BKIK pénzügyi támogatást nyújt a cél megvalósításához. A pontos összeget nem tették közzé. – flux24.ro

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.