Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria orașului Bălan: „Deșeurile colectate neselectiv, sursă de amenzi și cheltuieli suplimentare la bugetul local”

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Primăria orașului Bălan transmite că una dintre problemele cu care  localitatea este generată de realizarea într-o mică măsură a colectării într-un mod selectiv a deșeurilor. Există încă multe abateri de la regulamentul de salubritate.
Este importat ca procesul de selecție a deșeurilor să înceapă în gospodării, respectiv prin colectarea selectivă a plasticul, a hârtiilor-cartoanelor și a deșeurilor menajere

Colectarea selectivă începe de acasă!
Astfel în containerele de la nivelul platformelor de gunoi precum și insulele speciale amplasate pentru deșeul colectat selectiv vor ajunge deșeuri conforme. O mai mare cantitate de deșeu colectat selectiv presupune o reducere a costurilor de depozitare la groapa de gunoi!
Trebuie înțeles că Serviciul Public plătește pentru depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi. Dacă nu se realizează o bună colectare selectivă, cantitatea de deșeuri crește, costurile cresc, tarifele se ajustează în conformitate.

„Spre exemplu am avut recent o situație neplăcută. În zona unui bloc aflat în reabilitare termică s-a depozitat temporar și în condiții de legalitate deșeu rezultat din construcții. Profitând de situație, unii cetățeni au început să aducă și alte categorii de deșeuri (mobilier, electronice, ambalaje, etc) peste materialul de construcții.
Serviciul Public a fost nevoit să ridice întreaga cantitate de deșeuri formată astfel (amestec de material de construcții și alte tipuri de deșeuri aruncate de către locatari), depozitând-o temporar, în vederea realizării de către angajați a sortărilor necesare.
Înainte să realizăm acest proces de sortare a deșeurilor, un cetățean ”vigilent” din oraș, a considerat că este bine să ne reclame la Garda de Mediu, motiv pentru care am primit o amendă de 50 000 lei.
Este foarte greu pentru bugetul Serviciului Public! Cel mai probabil, astfel de cheltuieli generate atât de noi ca locuitori (prin faptul că nu respectăm regimul deșeurilor, că nu depozităm selectiv și în locurile special amenajate), cât și de interesele obscure, orientate împotriva orașului, ale unor persoane care caută orice posibilitate de a reclama Serviciul Public, vor duce, în final, la creșteri de prețuri la tarife, pe care tot noi, cu toții, le vom plăti.”, se precizează pe pagina de Facebook a Primăriei orașului Bălan.

Locuitorii sunt îndemnați să devină parteneri ai autorității locale și să sprijine prin respectarea regulamentelor de salubritate.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.