Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borszék Polgármesteri Hivatala öt medve áthelyezéséről számol be

A közelmúltban egyre több medve volt megfigyelhető Borszék közigazgatási területén. A vadállatokat a Tündérkert és a sípálya környékén lehetett látni, illetve időnként a belvárosban is megjelentek. A hatóságok tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és minden törvényes eszközt bevetnek a jelenség ellenőrzésére.

„A jelenség leküzdése érdekében megtettük a Románia kormánya által tavaly elfogadott 81/2021-es kormányrendelet által előírt intézkedéseket: létrehoztuk a beavatkozó csoportot, szerződést kötöttünk egy vadásztársasággal és egy állatorvossal. Ezzel egyidőben a polgármesteri hivatal vásárolt egy altatófegyvert, a Romaqua Group pedig két csapda és egy szállítóketrec adományozásával segítette erőfeszítéseinket. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az emberi élet, valamint a köz- és magántulajdon védelme nagyon fontos számunkra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Borszékre látogató turisták biztonságban érezzék magukat. Ezért folyamatosan járőröznek a csendőrség munkatársai” – áll a borszéki városháza közleményében.

A sajtóközlemény azt is megemlíti, hogy az elmúlt hetekben öt medvét helyeztek át.

“Szeretnénk mindenkit biztosítani arról, hogy Borszék továbbra is biztonságos hely marad, és turistáink békében és biztonságban élvezhetik létesítményeinket”, olvasható még a sajtóközleményben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.