Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarii și președinții de Consilii Județene, monitorizați de CNMR

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Ținând cont de timpul scurt rămas până la alegerile locale din 2020, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) va demara un amplu program de monitorizare a activității primarilor și președinților de Consilii Județene.

Întrucât cetățenii României au dreptul să aleagă în cunoștință de cauză, CNMR nu va aborda partizan sau politic evaluarea, ci aceasta va conține exclusiv o serie de indicatori tehnici ce vor viza:

  1. Transparența modului în care se cheltuiesc banii publici: consultarea cetățenilor, existența strategiilor de dezvoltare și modalitatea de construire a acestora;
  2. Evaluarea alocărilor bugetare pe capitole de cheltuieli și compararea cu nevoile/prioritățile rezultate din strategiile locale, regionale sau naționale;
  3. Existența sau/și delegarea sau nu de competențe către administratorii publici;
  4. Numărul de consultări publice pe planificarea și execuția bugetelor locale cu indicatori clari și cuantificabili;
  5. Numărul de proiecte europene depuse, aprobate și/sau finanțate și modul de implementare a acestora;
  6. Corectitudinea cheltuirii bugetelor prin compararea prețurilor achizițiilor publice din alocările efectuate cu media pieței, pentru fiecare tip de achiziție publică.

CNMR nu va formula concluzii în numele cetățenilor, ci va pune cu obiectivitate la dispoziție aceste date comunității, urmând ca membrii comunităților să decidă dacă a fost efectuat un management corect, transparent și în interesul cetățenilor. Dincolo de politică și manipulări avem nevoie de fapte în funcție de care să fie evaluată activitatea sistemului public“, a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.