Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hallatlan összegű bírságot róttak ki Korond polgármesterére! Kelemen Hunor kifakadt

Katona Mihály korondi polgármestert a Hargita Megyei Törvényszék 2016 februárban bírói határozattal kötelezte a Községháza felirat eltávolítására és perköltségek kifizetésére. Az ítélet az ADEC- Méltóságért Európában Polgári Egyesület által indított per nyomán született.

Bár a korondi polgármester kezdetben eltávolította a feliratot, illegálisan ismét kifüggesztette azt a középületre. Csakhogy a gyermekded „Hol a felirat? Nincs felirat. Itt a felirat!” bírságok és fellebbezések játék folyó év április 8-án véget ért, amikor a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság a városatya megbüntetéséről döntött jogerősen.

„Mivel megtagadta a végleges ítélet végrehajtását törvényes határidőn belül, Korond RMDSZ-es polgármesterét a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság jogerősen megbüntette. Mi több a városatyának ki kell fizetnie az ADEC-nek késedelmi büntetést is. A magyar nyelvű sajtó szerint a polgármesternek 100.000 euró körüli összeget kell fizetnie”- írja a dantanasa.ro

Az RMDSZ vezetője reagált az ítéletre:

Kimondhatatlanul felháborít Korond polgármesterének megbírságolása! A közel 100.000 eurós büntetés kiszabása méltánytalan, aránytalan, a rosszindulat netovábbja az igazságszolgáltatás részéről. Úgy tűnik, a határ a csillagos ég, amikor a közösségi vezetőink „rendreutasítása” a cél, amiért merészelik használni szimbólumainkat, vagy önkormányzataink homlokzatán megjelenik a magyar felirat. Néhány éve számolunk azzal, hogy van egy fickó, nagyromán – aki Spanyolországból való hazaköltözése előtt már a régi kommunista időkből ismert jó rendőrt játszotta –, aki nem bír leállni, akinek az a mániája és legfőbb elfoglaltsága, hogy a magyarokat támadja, hogy nekünk árt minden mozdulatával. A közel 100.000 euró azonban túl van minden határon! Ezúton is szolidaritásomat fejezem ki Katona Mihály polgármester úrral és Korond község lakóival. Minden támogatást megadunk nekik, számíthatnak ránk! Nacionalista, jelentgető barátunk pedig biztosra veheti, hogy minden létező nemzetközi fórumon hangot adunk felháborodásunknak. Románia az Európa Unió része, és amikor azzá vált, egyetértett olyan nemzetközi egyezményekkel, amelyekre ma fittyet hány. A feljelentő személyétől függetlenül a román igazságszolgáltatás nem szabad megengedje magának, hogy az Alkotmány és a Románia által ratifikált nemzetközi egyezmények betűjével, szellemiségével teljesen szembefordulva hozzon igazságtalan döntéseket. Várjuk a bírósági indoklást!

Megjegyzendő: A Községháza elnevezés a magyarországi adminisztrációs rendszerre jellemző, tehát Romániában nem használható.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.